På väg till Årskogen.

Är uppe tidigt. Jag, svärgubben och svåger ska köra mopperally i Årskogen idag. Vi hoppas på uppehållsväder under racet. Om händelserna igår? Om folk bara kunde lämna mörkret och följa ljuset. Så här är det med all extremism oavsett tillhörighet. Gemensamt är att de saknar hopp. Såg "I skuggan av Bronx" inatt med Fanny. Den förklarar allt. Se den.

Har kikat lite på passivhus i veckan. Superisolerade hus med avancerat system för inomhusklimat och återvinning av värme från ex avlopp och duschvatten. Jag tror vi behöver en ny generation hus. Energin är kanske inte dyr i förhållande till miljöpåverkan. Och jag tror dessutom att det finns pengar att tjäna på den här utvecklingen. Gnarp är ju av tradition en gammal husbyggarort. Det är synd att det gått lite för lång tid så mycket av kompetensen har gått förlorad.Kolla länken för inspiration.  http://www.emrahus.nu/index.asp?

Tänk om vi projektform tillsammans allmänhet, entreprenörer och kommun kunde uppföra ett villaområde eller en lägenhetsby med den här typen av teknik. Det första som kommer upp på näthinnan är gamla Rödegemenskapens tomter i Röde. Där finns vatten och avlopp. 8-10. Kanske vill dagens människor bo lite mer avsides så ett skogsnära område kanske skulle passa bättre. Hursomhelst, bo,äta och förflytta oss kommer vi alltid att göra. Och husen i jordens extremområden (värme kyla) kommer mer att likna rymdstationer i framtiden. Utvecklingen för boende kommer att likna den inom data och datakommunikation  Kan vi ta tag iden.:)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0