Söndag em.

Ikväll var det dax för årsmöte i NIF. Vi blev ett litet gäng glada entusiaster som dök upp på NIF-Gården. Årsmötespunkterna klarades av i snabb takt och klockan 18 var det Sven Normans tur att läsa Nicke Sjödin på Gnarpsmål. Det var länge sen jag grät och vad är väl härligare än att gråta av skratt. Jag har inte hört så mycket Nicke Sjödin men det är kanonbra och Sven har ju en sån himla bra timing och glimten i ögat. Det hela varvades med uppträdande av Camilla Karlsson sång och Göran Dahlen gitarr, en för dagen ny konstellation som jag gärna vill lyssna mer på.

På tal om det planetkonstellationer och det djupa igen.:) Planeter, universum mm. Jo det var ju det här med böjda rum. Om det är så att vi i vårt solsystem befinner oss i ett böjt rum borde det vara fullt möjligt att om vi tittar ut i rymden tillräckligt långt skulle vi kunna se oss själva och inte bara oss själva, utan oss själva för länge sen. Och inte bara det. De radiovågor vi sänder ut idag från Jorden borde vi en dag kunna ta emot själva. Då skulle det bli medelanden till framtiden från väldigt länge sen.

Sen kunde man leka med tanken att vi kliver på ett rymdskepp idag och åker varvet runt och kommer tillbaka efter många, många generationer. Vad förvånade Jordens eventuella innevånare skulle bli och definitivt betrakta oss som utomjordingar. En annan tanke är att om vi haft tidigare högciviliserade kulturer här på Jorden som gett sig av och spåren suddats ut av polvändning, jordbävningar och vulkaner mm. Är det fullt möjligt att de återvänder hit en dag och då som utomjordingar i våra ögon. Kanske var det så vi Homosapiens kom hit efter att ha avverkat ett varv. Därav det andliga. Kanske är det oss själva vi går och väntar på.:)

Om vi återvänder till ungdomens raggarrundor på Gnarp så brukade vi säga att vi körde tills vi mötte oss själva och sen for vi hem. Godnatt.:)

Kommentarer
Postat av: ERSK

Ibland är jag helt säker på att du sniffar tinner när du sitter vid datorn

2011-04-20 @ 01:21:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0