Vindkraft.

På nunet.se pågår en liten debatt om vindkraften. Publicerar mitt senaste svar där för att berätta vad jag personligen står i ämnet.


Efter att ha setts som flummig grej i årtionden har de alternativa energikällorna börjat fungera och utvecklingen accelererar. Många har insett att det fungerar ju faktiskt. Och jämnfört med att sätta upp ett vindkraftverk, reglera vatten och förstöra sjöar, älvar och mindre vattendrag och förvara utbränt kärnbränsle i bergrunden och elda fossila bränslen så tycker jag att vi ska ge vinkraften chansen. Jag är beredd att ta mitt ansvar för den energi jag behöver. Finns det möjlighet att förvara utbränt kärnbränsle i Nordanstig då är vi skyldiga att göra det så länge vi vill ha el och är för kärnkraft. Vinden är en kraftkälla som ständigt omger oss och det är smart att kunna ta vara på den.

Inom mitt parti Socialdemokraterna tror jag att många äldre teknokrater inte vill acceptera vinkraftens möjliheter. Det är bara en av de alternativa energikällor som de häcklat och dömt ut i årtionden. En åsikt som de nu försöker föra över på den yngre generationen politiskt engagerade. Det finns bra vindkraft och den fungerar och kommer att fungera ännu bättre i framtiden. Det var samma sak med bioenergin. Sista siffran jag hörde var att Sverige värms med 31,7 % bioenergi idag. (med reservation att jag fattade artikeln fel) Fungerar utmärkt.

Sitt inte och bromsa den här utvecklingen nu. Ni ser hur det gick med elbilen. De som försökte utveckla den hindrades och vi förlorade hundra år. Tänk er en etablering av förvaring av utbränt kärnbränsle i Ulvberget. Då skulle ni få höra ett ramaskri.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0