Låt loket dra tåget "igen".

Tänker på de möjligheter vi faktiskt har efter att ha läst Pantzares blogg. http://bpantzare.bloggagratis.se/2010/0 ... amma-hall/ Och att kommunen skulle försöka ta till vara på den goda kraften i stället för att dika ut oss och jämna ut den i resten av kommunen. Var ner på Viljan mitt i veckan. Undrar hur många kommuninnevånare som vet att Sundsvallsungdomar pendlar till Gnarp, tränar och tar tåget hem efteråt helt naturligt. Och att resecentrumets parkering är knötfullt fem dagar i veckan. Där ser jag en del problem med ett tågstopp och resecenter i Jättendal. Kan någon kommunpolitiker blunda för dessa fakta. Ärligt, måste man ta bilen till Jättendal för att åka tåg till Hudiksvall är det nog lätt hänt att bilen fortsätter till dit också. Och likaså åka till Jättendal från Gnarp för att åka till Sundsvall. Från Jättendal blir pendling endast intressant norrut då man i princip redan befinner sig i Hudik. Och norrut skulle vi behöva ännu fler förbindelser från Gnarp redan nu.
Men det är som Tracy Chapman säger. "Finally the tables are starting to turn"







Kommentarer
Postat av: Sverker Söderström

Något helt annat.

Gäller planerna på ett kansli med tjänstemän, eller tjänstemän, för föreningslivet.

Hissar en varningsflagg. Det kostar och kan leda till att föreningslivet, inte minst Gällsta IK och ridklubben, inte får ökat driftsstöd. Pengarna går till ännu mera kommunal administration.

Nordanstigs Utveckling och kommunen har tillsammans tillräckligt med personella resurser för att redan idag stötta näringslivet med bidragsansökningshjälp med mera. Det gäller bara att ta och fördela ansvaret.

2010-01-25 @ 14:13:49
Postat av: Kröpen

Det är helt rätt som du säger Sverker. Det var nog inte sånna kostnader som föreningarna hade hoppats att de ökade anslagen till föreningarna skulle gå till. Tänk bara en anställd värdinna som sköter bokningarna. På NIF-Gårn i Norrfjärden har Ingrid och Anita tagit bokningar i 20 år utan ersättningar. Och då talar vi om massor med evenemang Och lika är det med andra föreningslokaler i kommunen.

2010-01-26 @ 14:12:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0