Nytt förslag om en högstadieskola på två orter.

KS tog på nytt upp ärendet om kommunens skolstruktur och ger ett nytt förslag till kommunfullmäktige där man vill riva upp beslutet från 22 juni 2009. KS föreslår nu att det ska finnas en högstadieskola på två orter. Det tidigare beslutet var att det skulle finnas en högstadieskola i Bergsjö. KS tog det nya förslaget efter att bland annat ha lyssnat till en redovisning av Framtidens skola och redovisning av dagens elevunderlag. Ärendet tas upp i kommunfullmäktige måndagen den 17 maj 2010.

Text och Länk hätad från Nordanstigs kommuns hemsida http://nordanstig.se/Nyheter/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv/4-28-2010-Kommunstyrelsen-KS-sammantradde-28-april-2010-och-beslutade-bland-annat-om--nytt-forslag-till-skolstruktur-med-en-skola-pa-tva-orter--280-000-kronor-till-raddningstjansten-i-Hassela--tre-foreningar-far-bidrag-fran-KS-utvecklingsmedel.html

Om det här förslaget går igenom hoppas jag att det blir en nystart på hur vi ser på vår kommun. Vi har åtta stycken unika tätorter med omkringliggande byar som var och en på sitt sätt erbjuder sina speciella möjligheter och boendemiljöer. Vi är beroende av varandra för vår framtida utveckling och kan skänka varandra ett varierande och rikare liv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0