Nybyggare, här finns jungfruligt land.



Jag har funderat lite på det här med inflyttning. Försörjningsmöjlighet, ändamålsenligt boende, socialsamvaro, tillgång till natur,  lugn miljö är några viktiga faktorer. Finns fler?
Det går att lyckas med det mesta trots att vi lever utanför tätorterna. Exempelvis Norrfjärn är på väg mot sin tredje säsong i Div 3 pingisen. Alla lag utom vårat representeras av stadslag. Vi har möjligheter som inte finns i tätorter som jag tror det är lätt att glömma bort.
Johan Allgulander som tränade Gnarps fotbolls lag från div sju till fyra på tre säsonger sa att "Det är fel att säga att vi har dåliga förutsättningar, innan vi gjort vårt bästa med de förutsättningar vi har." Och det här var på den tiden då Gnarp ännu inte hade nån sporthall.

Livet i stan är ansett som hållbart och fullvärdigt. På landet är det ingen skillnad. Fast andra kanske hävdar motsatsen. 

På Hemnet.se finns 76 Nordanstigs objekt. Någon utanför kommunen kanske längtar efter ett boende som vårt. hur hittar de hit?

Kommentarer
Postat av: Scaramanga

Jag möter ca 3 personer i månaden som frågar var jag kommer ifrån pga dialekten. När jag svarar gnarp så känner nästan alla till det!!!

Vad som behövs för att få människor att flytta dit är bättre kommunikationer till hudik o s-vall.

Samt kanske en premie för nyinflyttade typ slopad skatt på vissa saker under ett visst antal år. som en extra morot :D Men då skulle väl byborna få fnatt och börja demonstrera......

2009-03-20 @ 00:24:37
URL: http://scaramangasfunderingar.blogg.se/
Postat av: Kröpen

Tack för dina funderingar Scaramanga. Det är just de här frågorna som är suveränt att får svar på. Vad andra icke Nordanstigare har för behov om de skulle leka med tanken och bosätta sig här. Fler funderingar av fler. Vad ser ni för möjligheter om ni skulle bosätta er i Nordanstig?

2009-03-20 @ 05:00:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0